Ruajtja e niveleve të shëndetshme të sheqerit në gjak është thelbësore për shëndetin e përgjithshëm, veçanërisht për ata që kanë diabet ose janë në rrezik për ta zhvilluar atë. Një ushqim që është treguar të jetë efektiv në rregullimin e sheqerit në gjak dhe që mund ta përfshini lehtësisht në mëngjesin tuaj është tërshëra.

Tërshëra është veçanërisht e pasur me një lloj fibrash të tretshme të quajtur beta-glukan. Kjo fibër formon një xhel në zorrë, i cili ngadalëson tretjen dhe thithjen e karbohidrateve. Si rezultat, ndihmon në parandalimin e rritjeve të papritura të sheqerit në gjak pas ngrënies.

Studimet kanë treguar se ngrënia e tërshërës mund të përmirësojë kontrollin e glicemisë dhe të zvogëlojë nivelet e insulinës, e cila është e dobishme për ruajtjen e një ekuilibri të shëndetshëm.

Përveç aftësisë së saj për të rregulluar sheqerin në gjak, tërshëra është plot me lëndë ushqyese thelbësore si vitamina B, hekuri dhe antioksidantët. Është gjithashtu një ushqim shumë i ngopshëm, që do të thotë se do t’ju ndihmojë të ndiheni më të ngopur për më gjatë dhe të shmangni dëshirat e pashëndetshme gjatë gjithë ditës.

Përfshirja e tërshërës në mëngjesin tuaj jo vetëm që ju siguron energji të qëndrueshme, por gjithashtu kontribuon në një dietë të ekuilibruar.

Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *